Новини

Взяття жінок на військовий облік відтермінували на рік

Міністерство оборони відтермінувало взяття жінок на військових облік до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ підписав глава відомства Олексій Резніков.

Про це повідомила 7 вересня пресслужба Міноброни.

Зазначається, що наказ не вносить зміни до законодавства, при цьому норма про обов’язкову постановку жінок на військовий облік регулюється саме законом.

Читайте також: Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою – Генштаб ЗСУ

“Ми ж, в межах своїх повноважень, можемо лише відтермінувати строки. Тож, ще на рік – до 01 жовтня 2023, їх відтерміновано, а за цей час парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій/спеціальностей є виключно добровільним. Робота в комітеті Верховної Ради активно продовжується. Тому, ніякої паніки і зради. Ніяких обмежень для жінок не існує”, — пояснила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, коли Верховна Рада прийме зміни до законодавства, які запровадять в Україні добровільне взяття на військовий облік жінок, необхідності знов і знов відтерміновувати строки наказами Міноборони більше не буде.

У свою чергу Генштаб опираючись на власний досвід  заявив, що на сьогодні в державі немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку.