Новини

Вже 5 хворих на СOVID-19 у Чернігові

О 8-ій ранку начальник управління охорони здоров’я міськради В. Кухар доповідав по  третю хвору  в обласному центрі, а о 13-ій зібрав брифінг аби повідомити  ще про два нових випадки.

 Отже,  перша хвора у Чернігові жінка знаходиться у другій міській лікарні, її стан не погіршився. Її чоловік, через  якого вона захворіла, — на самоізоляції вдома, в нього при позитивному результаті  ПЛР-теста  клінічних ознаків нема.

27 квітня отримано ще один позитивний результат — захворіла медсестра, котра брала проби у хворого на СOVID-19 . Була екіпійована, скоріше за все механічно торкнулася обличчя чи очей. Кліники у хворої  нема, вона знаходиться вдома під наглядом сімейного лікаря.

28 квітня стало відомо про діагноз у сімейної пари. Ситуація схожа з першими хворими  містянами. Чоловік приїхав із Росії і, скоріше за все, заразив дружину — у обох позитивний результат  тестів. У жінки температура, вона поки вдома, далі лікарі діятимуть по ситуації.

Зараз встановлюється коло контактних осіб, каже В.Кухар. Хворі мешкають у районах Ремзавод, Масани, Шерстянка. Продукти і необхідні речі  тим, хто лікується вдома, поки доставляють рідні.  При необхідності будуть залучатися працівники соціальних служб.