Новини

Вифлеємський вогонь Миру привезли до Чернігова

Чернігівські пластуни сьогодні, 24 грудня, передали Вифлеємський Вогонь Миру до муніципалітету. Тепер символічний вогонь, запалений у місці народження Ісуса Христа, будуть поширювати у нашому місті. Учора вогонь дістався Славутича, Чорнобильської АЕС та військових Чернігівщини.

Чернігів вперше взяв участь у міжнародній щорічній скаутській акції до святкувань Різдва Христового. Чернігівський осередок скаутської організації тільки-но створився.  Раніше символічний вогонь до міста привозили представники церков.

Цьогорічна естафета поширення Вогню по всій Україні  стартувала 12 грудня у Михайлівському соборі м. Києва.

Загалом, передачу Вифлеємського вогню миру започаткували у 1986 році в Австрії. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли у свої руки скаути.

Щороку скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Віфлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії та звідти естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого.