Новини

Вибухи в Шевченківському суді: підривник загинув – подробиці штурму

В середу, 5 липня, підозрюваний Ігор Гуменюк, якому обирали запобіжний захід у Шевченківському районному суді Києва, влаштував вибух і забарикадувався у приміщенні.
На переговори з правоохоронцями він не пішов, тому спецпідрозділ КОРД пішов на штурм будівлі, під час якого Гуменюк влаштував ще один вибух, в результаті чого загинув. 

Читайте також: Через спеку в Україні зросло споживання електроенергії – Укренерго

За інформацією центральних ЗМІ, вибух у приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва пролунав о 17:20, на місце події оперативно прибули правоохоронці, рятувальники та медики.

Невдовзі стало відомо, що підозрюваний, якому обирали запобіжний захід, під час спроби втечі підірвав саморобний вибуховий пристрій, а потім забарикадувався у приміщенні.

Біля приміщення суду збиралося дедалі більше правоохоронців, з будівлі суду евакуювали громадян. Також з подвір’я суду виїхали швидкі.

Про подробиці штурму розповів очільник МВС Ігор Клименко.

“Правопорушник загинув на місці події. За попередньою інформацією, підірвав себе. Під час штурму приміщення поранені двоє бійців КОРДу. Їхні життя врятували щити, з якими рухалися спецпризначенці”, – повідомив Ігор Клименко.

В Офісі прокурора повідомили, що зараз тривають слідчі дії та з’ясовують усі деталі того, що сталося в Шевченківському суді.  За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва розпочато досудове розслідування за фактом спроби втечі підсудного з-під варти, вчинене способом небезпечним для життя багатьох людей (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 393 КК України).

Нагадаємо, вибухи у Шевченківському районному суді Києва влаштував Ігор Гуменюк, якого звинувачують у теракті під Верховною Радою в серпні 2015 року. Він кинув у бік правоохоронців гранати, внаслідок чого загинули 4 нацгвардійців та багатьох було поранено.

Фото: 1+1