Новини

Вибух у гаражі: у Чернігові пенсіонер намагався розібрати знайдений боєприпас

8 квітня близько 13-ї години до поліції надійшло повідомлення про вибух у гаражному кооперативі в Чернігові. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група чернігівського райуправління поліції, вибухотехніки обласної поліції, кінолог зі службовою собакою.

Поліцейські встановили, що 81-річний пенсіонер знайшов невідомий металевий предмет циліндричної форми та у гаражі намагався його самостійно розрізати болгаркою. Внаслідок вибуху чоловік зазнав травм та був госпіталізований. Поліція з’ясувала, що пенсіонер намагався розібрати реактивний двигун пострілу РПГ, який має у своєму складі порох.

За цим фактом слідчий розслідує кримінальне провадження за частиною 1 статті 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Досудове розслідування триває.

Поліція закликає громадян: у разі виявлення підозрілих предметів – не наближайтеся та не чіпайте їх. У жодному разі не можна підходити, а також пересувати, розбирати чи розрізати, нагрівати виявлений предмет та намагатися його знешкодити. Крім того, важливо не допускати до знахідки сторонніх осіб, допоки не прибули фахівці.