Новини

Ворожу інформаторку, яка здавала позиції ЗСУ на Чернігівщині, засудили на 8 років

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримала інформаторка спецслужб рф, яка передавала окупантам розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ в Чернігівській області.

Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ в Чернігівській області.

За даними слідства ворожа поплічниця збирала інформацію про розташування Сил оборони, місця зберігання озброєння та військової техніки, розміщення блокпостів та рух військових колон.

Читайте також: Мародерство у розбомбленій школі: у Чернігові поліція затримала двох крадійок

Зібрані розвіддані зловмисниця передавала окупантам за допомогою додатку «Telegram».

Контррозвідники СБУ затримали ворожу агентку у вересні минулого року.  

Слідством встановлено, що мешканка Чернігівського району після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України почала підтримувати постійний зв’язок з військовими рф, які розмістилися в населеному пункті, де вона проживала.

Після деокупації території регіону зловмисниця продовжила співпрацю із загарбниками. За грошову винагороду вона систематично надавала ворогу розвіддані стосовно переміщення й розташування Збройних Сил України та інших військових формувань.

Під час затримання у фігурантки було вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для листування з представником спецслужб рф.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів, суд визнав зловмисницю винною за ч. 3 ст.114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) та призначив їй покарання – 8 років позбавлення волі. Вирок набув законної сили.

Розслідування проводили співробітники Управління СБУ в Чернігівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.