МістечкоНове на ТБ

Вони працюють, коли ми відпочиваємо

Featured Video Play Icon

Робота, яка перевертає з ніг на голову. Кожного дня вони працюють, коли ми відпочиваємо. Непомітні рятівники міста, це –  сміттярі,  адже вони роблять наш Чернігів чистим.  Вже 19 років у цій професії Роман Ляшенко.  Хоча вона не просто важка, але в першу чергу,  потребує терпіння.

-Цю урну вже втретє забираю за ранок, – каже Роман. – Треба мати залізні нерви…

Його робочий день починається  з 5- ї  ранку і триває 8 годин з перервою на обід. В обов’язки вантажника   входить  прибирання сміття  з  тротуарів та зупинкових комплексів. Кожен такий працівник,  а їх  9 на підприємстві АТП – 2528,  прибирає  близько 80 смітників на своєму маршруті. За день  збирають  до 6  кубів  різного  непотребу. Але Роману Ляшенку робота подобається, адже вона приносить користь людям.

Лопата, вінок та совок не бентежать, каже  чоловік. Справа в іншому, у  розумінні  та повазі людей до такої професії. Одні не сприймають таку роботу, кажуть «виходьте вночі працювати аби зранку вже чисто було». Але останнім часом люди з розумінням ставляться. 

Сміття має неприємний запах,- каже Роман Ляшенко. – Проте “гроші не пахнуть”, адже зарплата всього лише  5 500 грн. Чоловік на роботу і колектив не скаржиться, а за комунальні послуги сплачує вчасно.

-Якщо люди не будуть платити за комунальні послуги, ми не будемо отримувати і таку зарплату, і місто не буде розвиватися, як зараз, – міркує Роман.

Його дружина також працює  в  АТП 2528. Вона – прибиральниця міських територій. Два сина навчаються у вишах, тож турбуватися є про кого. Але чоловік знаходить час і для відпочинку разом із сім’єю. А ось про чистоту в місті  та охайний вигляд  дбає  щодня. За це й цінують Романа Ляшенка на роботі, адже він порядний  і відповідальний  працівник, кажуть  на підприємстві. Він любить рідне місто і мріє про одне: щоб одного разу виїхав на маршрут і побачив, що місто чисте, урни не забиті сміттям, а люди ставляться  прекрасно і кажуть «дякую» за їхню роботу.