Містечко

Вона вміє вдихати життя в сірі споруди

Featured Video Play Icon

Її руки вправно працюють, наводячи красу і затишок в оселях людей. Дякуючи роботі цієї жінки, в під’їздах, квартирах і навколо будинків стає чисто і затишно. Вона вміє вдихати життя в сірі споруди й предмети, надаючи їм естетичного вигляду. Ось уже 11 років поспіль Ніна Чупира працює в КП “Новозаводське” маляром. Це її друга професія, оскільки перед цим вона працювала залізничником. Але ця справа виявилася їй більше до душі.

Специфіка її роботи взимку – зробити косметичні та поточні ремонти в під’їздах, а влітку – цоколів житлових будинків. Крім цього – на подвір’ї пофарбувати дитячі майданчики, турнікети й огорожі. Нині вона моделює стіни порталу – входу в під’їзд. На ділянці зазвичай працюють удвох з колегою.Робота потребує терпіння, уважності й охайності, розповідає жінка. Вирівнювати стіни, робити красиві й рівні кути – дуже кропітка справа. До того ж, робота важка фізично.

Зарплата невисока, зізнається жінка. Однак вищою оцінкою своєї праці вона вважає вдячність задоволених жителів будинків, де вона зробила красу. Добрі слова про Ніну Чупиру кажуть і колеги: вона відповідальна й надійна в роботі, має неабиякий естетичний смак.. Як і кожна жінка, вона любить чистоту й затишок у своїй оселі. Тому небайдужа й до порядку в місті. Чернігів, каже, змінюється на краще буквально на очах. Своїми вмілими руками ця жінка перетворила не один десяток під’здів і подарувала людям атмосферу домашнього затишку і чистоти. І не зважаючи на те, що робота не з легких, вона їй приносить задоволення і комфорт. Головне, каже, робити все з душею.