Новини

Воїну з Чернігівщини Леоніду Янголю посмертно присвоїли звання Героя України

Указом Президента України від 15 липня 2024 року №459/2024 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові сержанту Леоніду Янголю присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Сержант Леонід Янголь народився 8 березня 1978 року в смт Куликівка Чернігівської області. Навчався в Куликівській загальноосвітній школі. У 1991 році закінчив Куликівське професійне технічне училище №30, а потім – Чернігівський кооперативний технікум. З 1996 року по 1998 рік проходив строкову військову службу у підрозділі спеціального призначення «Барс» внутрішніх військ МВС України.

З 1999 року по 2015 рік ніс службу в Куликівському районному відділку міліції.

Протягом двох ротацій, у складі зведеного загону МВС, у 2014-2015 роках захищав суверенітет України від російської збройної агресії в зоні проведення АТО.

Демобілізувавшись працював мисливцезнавцем у Куликівському відділенні Українського товариства мисливців і рибалок.

24 лютого 2022 року в перший день повномасштабної російсько-української війни долучився до лав Збройних Сил України. Захищав рідну землю у складі легендарної 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Спочатку боронив від російських окупантів Чернігівщину, потім південно-східні рубежі України.

Головний сержант розвідувального взводу Леонід Янголь загинув 21 липня 2023 року на Запорізькому напрямку під час виконання бойового завдання.

Провели в останній путь та поховали Героя 30 липня 2023 року на малій батьківщині в с. Куликівка.