Новини

Вода у колодязі святого Іллі забруднена

Вода у колодязі святого Пророка Іллі, біля Антонієвих печер, наразі має високе забруднення і для пиття непридатна.

Це показали дослідження, проведені лабораторією КП «Чернігівводоканал». У воді фахівці виявили кишкову паличку та небезпечні домішки.

Причина – в наявності вигрібних ям у мешканців мікрорайону, що призвело тут до бактеріологічного забруднення всіх поверхневих вод.

Про це проінформував керівник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко 18 травня на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді. Інформація надана у відповідь на звернення одного з депутатів до Чернігівського міського голови щодо можливості розчищення цього колодязя.

Сергій Малявко конкретизував, що у воді з колодязя виявлена як дуже значна кількість патогенних мікроорганізмів, так і перевищення норм по марганцю – а це теж дуже серйозний показник по впливу на здоров’я людини.

Тому найбільш прийнятний варіант, на думку фахівців – все-таки встановлення біля Іллінської церкви водорозбірної колонки. Вона може бути сучасною – наприклад, така як біля П’ятницької церкви.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив направити відповідного листа з висновками щодо якості води та пропозицією рішення в архітектурно-історичний заповідник.