Новини

Владислав Кухар про ситуацію з COVID-19 на сьогодні

Про ситуацію з COVID-19 доповідав сьогодні, 24 вересня, начальник управління охорони здоров’ я ЧМР Владислав Кухар.

Число пацієнтів з COVID-19 у Чернігові зростає. Так, за останній період до кількості захворівших, а це 279 осіб, додалося ще 83. З них в стаціонарі ЧМЛ №2 – 50, в стаціонарі ЧМЛ №3 – 11 осіб. У всіх пневмонія.

Щодо Чернігівської області, ситуація більш критична. Тільки у Чернігівському геріатричному пансіонаті наразі вже 35 стареньких з позитивним тестом на коронавірус, – повідомив Владислав Кухар.

Наразі пацієнтів з діагнозом коронавірус по черзі, через три дні, направляють у стаціонар до другої та третьої лікарень. Вільні місця ще є, але темпи наповнення ліжок зростають.

«Наші можливості – 200 ліжок. А далі? – наголошує міський голова Владислав Атрошенко. – У нас просто не буде ліжкомісць, і ми не зможемо приймати людей з важкими симптомами протікання хвороби. Ми будемо відмовляти людям, відправляти людей додому, як це було в Європейських країнах. Потужніші країни з потужнішою економікою, не змогли прийняти всіх своїх хворих. Як і з кого вибирати, кого класти, кого ні? Які критерії? Жартів тут нема. Сьогодні хіханьки-хаханьки , а завтра все зупиниться. Не у всіх є тумбочки, звідки можна достати і прожити. Тисячі людей опиняться без грошей для існування».

Чернігівський міський голова у черговий раз закликав містян думати не тільки про власну безпеку , а ще й про тих людей , які знаходяться поряд.