Новини

Війська рф з артилерії та мінометів обстріляли прикордоння Чернігівщини

Протягом 29 вересня російські війська продовжували обстрілювати прикордоння Чернігівщини. Під вогнем опинилися Новгород-Сіверська та Городнянська громади.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Читайте також: Російські окупанти обстріляли Сеньківку з мінометів

Опівдні по території Новгород-Сіверської громади росіяни випустили 9 артилерійських снарядів. Вогонь вівся з з району населеного пункту случовськ.

По обіді під ворожим мінометним вогнем опинилася Городнянська громада. Прикордонники зафіксували 20 прильотів 120 мм мін з району населеного пункту чорноземний городок.

За інформацією Генштабу ЗСУ, зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору республіки білорусь. У республіці білорусь, з 21 вересня розпочалася перевірка засобів радіотехнічного забезпечення аеродромної мережі, що опосередковано може свідчити про можливість використання білоруських аеродромів збройними силами російської федерації. Також, відбулася ротація авіаційних підрозділів спільного навчального центру підготовки військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони збройних сил республіки білорусь та російської федерації із заміною трьох з чотирьох наявних багатоцільових винищувачів Су-30М.