Новини

Вал готується до відкриття (Фоторепортаж)

Останні приготування на Валу. Перлина Чернігова готується до відкриття після реконструкції. Таким Вал побачили наші журналісти.

Сьогодні, 24 серпня, в Україні відзначають 30-ту річницю Незалежності. Святкові заходи з цієї нагоди заплановані в Чернігові. Зокрема, на Красній площі міста відбудеться виставка військової та іншої техніки, що перебуває на озброєнні та оснащенні в підрозділах Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій. На Алеї Героїв – виставка-ярмарок майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Площею крокуватимуть парадні розрахунки Академії державної пенітенціарної служби та Військової частини Т0500 8‑го навчального Чернігівського центру Держспецтрансслужби у супроводі духового оркестру Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, ансамблю барабанщиць.

На малій міській сцені відбудеться урочиста церемонія погашення спеціальним художнім штемпелем конверта з оригінальною поштовою маркою, присвяченого 30-річчю проголошення незалежності України.

Об 11 годині заплановане урочисте відкриття оновленої туристичної локації у парку імені М. М. Коцюбинського в м. Чернігові (Вал, територія Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»).

Вулицями Чернігова стартуватиме святковий велопробіг. Працюватимуть дитячі локації. Також заплановано святкова концертна програма на Красній площі, Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло», виступ капели бандуристів ім. Остапа Вересая, виступ академічного симфонічного оркестру «Філармонія» та тріо «Tenors BEL’CANTO» та концертна програма за участю заслуженої артистки України Камалії.