Новини

В Україну на тиждень прийде бабине літо

Холодна погода у північних та західних регіонах України зберігатиметься ще 4-го жовтня.

А от із середи, 5 жовтня, до середи 12 жовтня в Україну нарешті прийде бабине літо. Такий прогноз надала синоптик Наталя Діденко на сторінці у ФБ.

Читайте також: Негода залишила без світла мешканців 39 населених пунктів Чернігівщини

За її словами, бабине літо затримається лише на тиждень. Але воно буде без дощів, із сухим повітрям, сонячними проясненнями, туманами і теплим повітрям із температурою +14-21°C.

Водночас 4 жовтня у центральних областях очікується +10-15°C, а у північних та західних – 8-12°C вище нуля. У Чернігові сьогодні вдень буде хмарно, невеликий дощ. Вітер південно-західний 7-12м/с. Температура вдень 8-10º.

Згідно з прогнозом, дощі сьогодні очікуються у західних областях, північних та подекуди на сході України. У більшості центральних областей та на півдні суттєві опади малоймовірні.

Загалом другий місяць осені не здивує якимось аномаліями. За даними Українського гідрометцентру та світових центрів, середньомісячна температура повітря у жовтні 2022 року очікується 6,4º тепла, що нижче середніх багаторічних значень за базовий період (1991-2021 роки), кількість опадів – 42 мм, що менше норми за цей період.