Новини

В Україні з 31 грудня ліквідують МСЕКі – указ Президента

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо протидії правопорушенням, зокрема корупційним, під час встановлення інвалідності посадовцям держорганів. Зокрема, Верховна Рада має розглянути законопроєкт, який передбачатиме ліквідацію медико-соціальних експертних комісій.

Про це йдеться у відповідному указі Президента №732/2024.

Читайте також: На Чернігівщині поліцейські знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети

За рішенням РНБО, Офісу генпрокурора, Службі безпеки, Держбюро розслідувань, Нацполіції, Національному антикорупційному бюро України рекомендують прозвітувати у місячний строк про вжиті заходи щодо виявлення, розслідування та протидії кримінальним правопорушенням під час встановлення інвалідності посадовцям.

Вони мають запропонувати відповідні кадрові та організаційні рішення.

Кабінет Міністрів має забезпечити виконання рішення РНБО про військово-лікарську експертизу в ЗСУ, а також вжити заходів щодо посадовців  уповноважених органів за його неналежне виконання або зволікання з виконанням.

22 жовтня президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки та оборони України щодо ситуації з МСЕК і зловживаннями посадовців з отриманням інвалідності.

Зеленський оголосив, що РНБО визначила перелік рішень, «які повернуть справедливість», а він затвердив їх указом.

Генпрокурор Костін подав у відставку, повідомили в Офісі генпрокурора.
Він заявив про таке рішення після засідання РНБО за участі Президента, де обговорювали «очевидно аморальну ситуацію» з фальшивими інвалідностями держслужбовців.