Новини

В Україні 15 травня також можливі аварійні відключення електрики – Міненерго

У вечірні години 15 травня також можлива нестача електроенергії, тож можливі аварійні відключення світла. Про це повідомляє пресслужба міністерства енергетики України.

При зростанні споживання у вечірні години максимального споживання 18:00 – 23:00, «Укренерго» прогнозує введення аварійних відключень побутових та промислових споживачів.

Нагадаємо, увечері, 14 травня, в усіх регіонах України було запроваджено аварійні відключення світла. Причина – значний дефіцит потужностей в енергосистемі після російських атак, а також зростання споживання електроенергії через похолодання.

Читайте також: У Чернігові ввели графіки аварійних відключень електрики для населення

Сьогодні зранку через дефіцит застосовувалися аварійні відключення.

Вчора, 14 травня, для подолання дефіциту в енергосистемі, на запит «Укренерго» було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 00:00 до 07:00 та з 11:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Також, з 11:00 до 16:00, на запит оператора енергосистеми Польщі, українська енергосистема приймала надлишки електроенергії. Сьогодні аварійна допомога від країн ЄС була застосована з 00:00 до 07:00.

Як повідомляють у Міненерго, аби уникнути аварійних відключень споживачів просять економно та відповідально споживати електроенергію. Це важливо для балансування енергосистеми та уникнення подальших відключень.

Важливо зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22:00).

Промислових споживачів просять переглянути виробничі процеси для зменшення навантаження на енергосистему, а також максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.