Новини

Уряд продовжив карантин до 31 липня

Через зростання кількості хворих COVID-19 Кабінет Міністрів України продовжив дію карантинних обмежень до 31 липня цього року.

Повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні на своєму засіданні. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що за сім останніх днів на коронавірус в Україні захворіли 4853 людей, що є найбільшим показником за весь час пандемії в Україні.

 «Також на сьогоднішньому засіданні ми розглянемо запропонований МОЗ оновлений підхід до адаптивного карантину, який передбачає можливість посилення карантину в певних окремих регіонах. Наголошу, якщо цього вимагатиме ситуація, тоді будуть посилюватися карантинні заходи», – заявив Прем’єр-міністр.

Також, за його словами, Уряд на засіданні чітко фіксує ті заборони, які діють впродовж карантину. Наприклад, вимога ходити у масці у приміщеннях, або обмеження щодо кількості пасажирів у транспорті. «Уряд розуміє – аби такого вимагати, людям потрібно створити умови за яких вони зможуть дотримуватись карантинних обмежень. Тому, звертаюсь до міських голів – випустіть максимальну кількість громадського транспорту на маршрути. За необхідності – розробіть нові. Але люди не повинні стояти в чергах та їхати у переповнених задушливих маршрутках. Це ваша відповідальність, як керівників міст, і перевізників, які таке допускають»,- наголосив Денис Шмигаль.