Новини

У ЗСУ створюється єдина система по роботі з членами сімей загиблих, померлих, зниклих безвісти і  полонених

У Збройних Силах України створюється єдина система по роботі з членами сімей загиблих, померлих, зниклих безвісти чи полонених військовослужбовців. Головна мета створення служби супроводу – піклування про родини військовослужбовців.

Про це  повідомили у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Окупанти б’ють дронами по житлових будинках у прикордонні Чернігівщини: поліція фіксує наслідки злочинів

Головком ЗСУ Олександр Сирський затвердив Концепцію впровадження соціального супроводу військовослужбовців та членів їхніх сімей у системі цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України та Дорожню карту.

“Головна мета створення такої системи – піклування про родини військовослужбовців та їх загальне інформування, супровід поранених у закладах охорони здоров’я, координація та зв’язок із сім’ями полонених, зниклих безвісти, загиблих (померлих)”, – йдеться в повідомленні.

Відповідні підрозділи будуть розгорнуті в складі вже діючих штатних підрозділів цивільно-військового співробітництва ЗСУ, які мають окрему структуру та вертикаль на всіх рівнях військового управління”, – розповіли у Генштабі ЗСУ.

Першочергово служби соціального супроводу будуть комплектуватися військовослужбовцями, звільненими з полону, та військовослужбовцями, які через поранення чи стан здоров’я не можуть брати участь у бойових діях. Відповідні рішення уже прийняті головнокомандувачем Сирським.

Невдовзі служби патронації стануть штатними підрозділами ЗСУ. Генштаб запевняє, що ц виведе підтримку військовослужбовців та їхніх сімей на новий якісний рівень.