Відео дня

У сесійній залі Чернігівської міської ради урочисто встановили Прапор честі

Featured Video Play Icon

Дорогі друзі, колеги, шановні чернігівці!

Ми всі стали свідками історичної події для нашого міста. Прапор честі від Парламентської асамблеї Ради Європи для Чернігова – це визнання того, що: Чернігів – європейське місто. Місто-герой та місто героїв!

Прапор Честі – нагорода всіх чернігівців за нашу стійкість в протистоянні ворогу. І цей прапор буде тут, в Чернігові, нагадувати про подвиг кожного мешканця.

Прапор Честі – визнання досягнень міста та правильного курсу його розвитку.

Прапор Честі – оцінка посилення міжнародних зв‘язків міста. Участь Чернігова в житті великої європейської родини.

Протягом травня в урочистій атмосфері Чернігів підписав угоди🤝 про партнерство з величними древніми європейськими містами Реймс та Аахен. Ці події – важливі для стратегічного розвитку міста.

Рік тому ми зупинили ворога. Ми стали щитом від зла! Не пустили його в серце країни, а отже – всієї Європи. Зараз ми знову на передовій. На передовій боротьби за цінності всього цивілізованого світу – демократію, свободу, місцеве самоврядування.

І в нас є славний досвід боротьби. Коли 400 років тому більша частина території країни-агресора ще була болотом, наш Чернігів уже мав Магдебурзьке право – статус європейського міста із сильним місцевим самоврядуванням.

З тих пір Чернігів стоїть на захисті головних свобод світу. Однією з цих свобод є демократія – протилежність диктатурі;  закон – протилежність свавіллю;  захист інтересів громади – протилежність інтересам чиновників з центру.

За це завжди боровся Чернігів. За це сьогодні воюють українці. Проти рабства. Проти диктатури. Проти зла.

І ми не відступимо в цій боротьбі! Ми не дозволимо ображати Чернігів та не мовчатимемо, як би комусь не хотілося! Бо за нами – Чернігів і чернігівці! Сильні люди, які сміливо боролися з ворогом, а зараз віддано відновлюють свій дім. Героїчні люди Чернігова, північних воріт країни, які захистили її серце. І про це ніколи не можна забувати.

Слава нашому красеню Чернігову!

Слава героям-чернігівцям!

Слава Україні!