Новини

У регіони надійде препарат для лікування коронавірусної хвороби – МОЗ

У п’ятницю, 3 квітня, в регіони України буде відправлено 2250 упаковок препарату “Плаквеніл”, який застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби.

Про це заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов .

 “У нас уже готовий відповідний розподіл. Нам передали 3 тис. упаковок препарату. 2250 будуть відправлені в регіони, а 750 залишаються в Києві – для швидкого реагування. Завтра буде фізично підписано договір з “УкрМедПостач”, і вже завтра ліки поїдуть в області”, – заявив Максим Степанов.

Як зазначають у МОЗ, “Плаквеніл” – один з кількох препаратів, що містить діючу речовину гідроксихлорохін, яку застосовують при лікуванні від коронавірусу. Наступного тижня очікується поставка цих ліків. Водночас у МОЗ наголошують, наразі не існує ліків від коронавірусної хвороби COVID-19, пацієнтам надається симптоматичне лікування. Зокрема, «Плаквеніл» застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров’я станом на 10:00 3 квітня в Україні підтверджено 942 випадки COVID-19.

На Чернігівщині на даний момент лаботорно підтверджені 5 випадків: 4 — Комарівка, 1 — Корюківка. Окрім того, ще три підозри на коронавірус — одна у Комарівці Борзнянського району, Бахмачі та Чернігові, чекають на результати ПЛР-тестів. Вони мають бути вже сьогодні.