Новини

У пункті щеплення за вихідні вакцинували 531 чернігівця

За вихідні дні у пункті масового щеплення від COVID-19 вакцинувався 531 чернігівець. Всього у місті на сьогодні 1-ою дозою вакциновано 14 004 людини, 2-ою – 2345. Такі дані озвучені на щотижневій нараді в мерії.

Чернігівцям, які отримали дві дози вакцини від Covid-19, сімейні лікарі видають довідку, що вважається достатньою для перетину кордону.  Оскільки міжнародний сертифікат вакцинації в Україні обіцяють ввести в дію з 1 липня.

Читайте також: За добу в Україні підтвердили 296 випадків коронавірусу

Окрім цього, вакцинацию від коронавірусної інфекції у Чернігові проводять 2 пункта щеплення в лікарнях та мобільні бригади. У будні дні вони вакцинують від 200 до 300 жителів міста.

Наразі ж, ситуація з захворюваністю на коронавірус у Чернігові йде на спад. За минулий тиждень захворіло 37 чернігівців, із них 24 було госпіталізовано до інфекційного відділення 2-ої міської лікарні. За інформацією Управління охорони здоров’я міської ради, це самий низький показник захворюваності з початку пандемії.

Нагадаємо, у Чернігові пункт масової вакцинації розпочав свою роботу 19 червня. Він розташований у будівлі колишньої Деснянської районної ради. Щепитися від коронавірусу тут можуть всі бажаючі з 18-ти років. При собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код і телефон.

Для щеплення використовується вакцина китайського виробництва.

Пункт вакцинації працюватиме все літо у вихідні дні з 8 до 15 години.