Новини

У Ніжині попрощалися з екіпажем, який загинув в авіакатастрофі в Броварах

Сьогодні, 21 січня, у Ніжині попрощалися з екіпажем, який загинув 18 січня в авіакатастрофі гвинтокрилу в Броварах. Зокрема, командиром повітряного судна Олександром Василенком, пілотом Костянтином Коваленком та бортовим механіком Іваном Касьяновим. Церемонія відбулася на території Ніжинського спеціального авіаційного загону ДСНС спецзагону.

Читайте також: У Броварах розбився гвинтокрил ДСНС: загинуло керівництво МВС

Про це повідомляє Спеціальний авіаційний загін ОРС ЦЗ ДСНС України на своїй сторінці у Facebook.

Віддати останню шану загиблим членам екіпажу прийшли представники МВС, ДСНС, Ніжинської районної військової адміністрації, міської влади та особовий склад авіаційного загону.

Командир повітряного судна Олександр Василенко родом з Сум. Закінчив Харківський інститут льотчиків, літав на Мі-8, Мі-9, Мі-24. У середині двохтисячних років перебував із миротворчою місією в Ліберії та Сьєрра-Леоне. Учасник АТО. Працював у Ніжинському авіазагоні із 2011 року.

Констянтин Коваленко — пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення, уродженець Львівської області. Він прийшов до Ніжинського авіаційного загону у 2021 році, до цього служив в авіаційній частині у Львівській області. Був учасником АТО.

Читайте також: СБУ розглядає декілька версій щодо падіння гелікоптера у Броварах

Бортовий механік Іван Касьянов — корінний ніжинець. Народився 14 вересня 1993 року. З 2000 року навчався в Ніжинській гімназії номер 16. Закінчив Державний університет інфраструктури та технологій. У 2016 почав працювати в ДСНС. У 2017 служив у збройних силах України. Після служби повернувся на роботу до ДСНС. З 2019 року працював автомеханіком на вертольоті Н225. З 2020 став бортовим механіком.

Читайте також: Авіакатастрофа в Броварах: офіційна інформація ДСНС

Нагадаємо, 18 січня зранку у Броварах на Київщині поблизу дитячого садка впав гвинтокрил. За останніми даними загинули 14 людей, серед яких керівництво МВС — міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін і держсекретар Юрій Лубкович та одна дитина. Отримали поранення 25 людей, з них — 11 дітей.