Новини

У місті відкриють ще один будинок сімейного типу

Ордер на вселення до службового житлового приміщення батькам-вихователям для спільного проживання та виховання дітей надав виконавчий комітет міської ради сьогодні, 6 лютого. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Ордер на службовий шестикімнатний житловий будинок, житловою площею 131,9 кв.м, по провулку Кривоноса виданий сім’ї Тимофеєвих.

Як повідомив начальник відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик, цей будинок новий. Він куплений у приватної особи, яка привела його у відповідність до всіх вимог для дитячого будинку сімейного типу. Зокрема, продавцем житла там зробили пандус, ігровий майданчик. Крім того, переробили мансарду, створивши ігрову та ще одну кімнату для господарських цілей. 

Загалом у цьому дитячому будинку сімейного типу виховуватимуть 10 дітей. Наразі подружжя Тимофеєвих діє як прийомна сім’я, виховує власних чотирьох синів та одного прийомного. Сім’я планує взяти на виховання ще п’ятеро дівчаток, позбавлених батьківського піклування, четверо з яких є рідними сестрами їх прийомного сина. Старша дівчинка навчається у вузі, а інші перебувають у Черешенській школі-інтернаті та Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

Крім того, рішенням виконкому за актами приймання-передачі батькам-вихователям у користування передане майно для забезпечення функціонування дитячого будинку сімейного типу, зокрема, меблі для кімнат, ванної та кухні.

Кошти субвенції з державного бюджету для розвитку сімейних форм виховання в розмірі 4,643 млн грн на придбання цього приватного будинку, на основі якого створений дитячий будинок сімейного типу, Чернігівська міська рада використала в 2019 році.