Новини

У липні мешканці області поповнили бюджети на понад 1 млрд гривень

У липні 2021 року до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівщини сплачено майже 1,1 млрд грн податків та зборів. У порівнянні з липнем 2020 року надходження збільшились на 21 відсоток.

Про це повідомили у ГУ ДПС у Чернігівській області.

До державного бюджету спрямовано 450 млн грн (42% від загальної суми коштів), приріст надходжень до минулого року склав 30%. Зростання надходжень відбулось за рахунок суттєвого перевищення минулорічного факту зі збору податку на додану вартість – на 38 %, рентної плати за користування надрами, лісовими та водними ресурсами – майже на 49 %, податку на доходи фізичних осіб та військового збору – на 15 %.

До місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло понад 610 млн грн податків та зборів, приріст до минулого року склав майже 15 %. Місцеві бюджети у липні найбільше наповнювали: податок на доходи фізичних осіб (63 % від загальної суми), майнові податки (сплата за земельні ділянки, нерухомість та транспорт – 18 %), єдиний податок на підприємницьку діяльність (14 %), акцизний податок (2,4 %).

Крім того, страхувальниками сплачено понад 533 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними майже на 22 % або на 95,8 млн гривень.