Новини

У дикій фауні на Чернігівщині виявили африканську чуму свиней

За результатами дослідження патологічного матеріалу, доставленого до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, в одній пробі патологічного матеріалу, відібраного від однієї голови дикого кабана, який був відстріляний в рамках моніторингових досліджень на території мисливського угіддя ТОВ «Добрянкаінвестліс» (кв.64 МУ Олександрівського лісництва Чернігівського (колишнього Ріпкинського) р-ну) виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Чернігівській області.

24 січня на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській РДА затверджений План заходів у неблагополучному пункті.

Нині проводяться організаційні заходи по ліквідації та недопущенню розповсюдження вірусу африканської чуми свиней відповідно до розробленого Плану заходів та Інструкції з профілактики і боротьби з африканською чумою свиней.

Нагадаємо: останні випадки африканської чуми свиней на Чернігівщині фіксували у березні 2020 року у двох мисливських господарствах, на той час у Чернігівському і Козелецькому районі.