Новини

У Чернігові знизився рівень інфекційної захворюваності

Упродовж 2-х місяців 2020 року загальний рівень інфекційної захворюваності по місту знизився в цілому на 30,72 % . В основному  це відбулося за рахунок зниження захворюваності на: гострі респіраторні інфекції, грип,  гострі кишкові інфекції, ротавірусну інфекцію, туберкульоз, скарлатину, кір,  мікози, педикульоз, лямбліоз, повідомляють у міському відділі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року зросла інфекційна захворюваність на сальмонельоз, вірусні гепатити, вітряну віспу, інфекційний мононуклеоз, сифіліс, гонококову інфекцію, коросту, лептоспіроз, лістеріоз.

Протягом звітного періоду не реєструвались захворювання на  дифтерію, кір, краснуху, правець, епідемічний паротит, менінгококову інфекцію, поліомієліт, кашлюк,  дизентерію, туляремію, малярію.

Ситуація по місту з туберкульозу залишається неблагополучною. Захворюваність на туберкульоз органів дихання зменшилась на 26 ,%   і становить 19 випадків.

 Серед захворілих у 2020 році на туберкульоз хворі на заразні форми склали 73,7 %, кількість деструктивних форм туберкульозу (з розпадом) становить 21%. Випадків туберкульозу серед  дітей не зареєстровано.

Загальна кількість мешканців міста, які звернулись за антирабічною допомогою в заклади охорони здоров’я протягом звітного періоду, становить 98 осіб (за аналогічний період 201року – 105 чол., збільшення на ,%), з яких 29,6 % (29 випадків) постраждали від нападу безпритульних тварин, 1особам були призначенні щеплення проти сказу.

Санепідситуація в місті нестійка, рівень захворюваності на інфекційні хвороби не перевищує середні багаторічні показники, проте є сприятливі умови для її поширення.