Новини

У Чернігові знову «замінували» школи (Оновлено)

У Чернігові знову «замінували» школи, коледжі та ліцеї. Дітей із закладів освіти, які працюють на очній формі навчання, евакуювали. Наразі фахівці перевіряють приміщення та прилеглу територію на предмет виявлення вибухових пристроїв.

Про це на сторінці у ФБ повідомив керівник управління освіти міської ради Василь Білогура.

«Прикро, що черговий раз освітній процес у закладах зірвано. Після проведення відповідних заходів діти зможуть повернутися на уроки. Маю надію, що найближчим часом осіб, причетних до цих повідомлень, знайдуть та притягнуть до відповідальності», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Через замінування у Чернігові евакуювали всі заклади освіти

Окрім цього, сьогодні евакуювали відвідувачів та працівників 2 торгових центрів — Hollywood і ЦУМ. Анонімне повідомлення надійшло на гарячу лінію СБУ, звідки його передали поліції.

Нагадаємо, 24 січня у Чернігові та низці міст України «замінували» всі заклади освіти. Ніяких вибухових пристроїв фахівці не знайшли. 25 січня через «замінування» евакуювали учнів та вчителів 34 школи, що на Шерстянці.

За інформацією поліції, близько 70% повідомлень про замінювання в Україні надходять з окупованих територій або з Російської Федерації, частина – з Білорусі. За останній місяць до поліції надійшло близько 500 повідомлень про замінування. 

Читайте також: У Чернігові «замінували» школу на Шерстянці: дітей і вчителів евакуювали