Новини

У Чернігові затвердили нові тарифи на збирання і вивезення сміття

Тарифи на збирання, перевезення, видалення побутових відходів, а також середньозважений тариф на послугу з управління побутовими відходами сьогодні, 22 липня, затвердив виконком міської ради.

Рішення набуває чинності з 1 серпня 2024 року. 

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Необхідність встановлення нових тарифів виникла у зв’язку з набуттям чинності Закону України «Про управління відходами», а також визначенням комунального підприємства «АТП-2528» виконавцем послуг з управління відходами у місті Чернігові. 

Вартість послуги з вивозу сміття останній раз переглядали у 2021 році. За період дії існуючих тарифів відбулось збільшення вартості палива, електроенергії, автозапчастин, матеріалів, комплектуючих та комунальних послуг підприємства, підвищення мінімальної заробітної плати та інших складових витрат.

З урахуванням норм утворення побутових відходів, встановлених рішенням виконкому міськради від 28 січня 2019 року № 21 «Про затвердження норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів у м. Чернігові» (житлові будинки багатоквартирні, одноквартирні упорядковані (з наявністю усіх видів благоустрою – 2, 075 м³ у рік на 1 мешканця; житлові будинки індивідуальної забудови (будинки приватного сектору), з присадибною ділянкою – 2,204 м³ у рік на 1 мешканця; майданчики для великогабаритних відходів – 0,146 м³ у рік на 1 мешканця, вартість послуги на 1 мешканця складе (грн, з ПДВ на місяць без врахування плати за абонентське обслуговування):

для мешканців багатоквартирних будинків, що обслуговуються за контейнерною системою:

  • з контейнерами 3,0 м³ –  40,30 грн;
  • з контейнерами 1,1 м³ –  40,68 грн;
  • з контейнерами 0,75 м³ – 41,55 грн;

для мешканців багатоквартирних будинків, що обслуговуються за безконтейнерною системою:

  • 46,20 грн;

для мешканців приватного сектору, що обслуговуються за безконтейнерною системою:

  • 48,73 грн.

Розрахунки тарифів виконані у відповідності з постановою КМ України від 26.09.2023 р. № 1031 «Про затвердження Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів».