Новини

 У Чернігові затримали торговця зброєю та боєприпасами

Поліція затримала 45-річного чернігівця, який налагодив незаконну діяльність з виготовлення та збуту вогнепальної зброї і боєприпасів через мережу Інтернет по всій країні. У зловмисника вилучили пістолети з ознаками переробки та близько сотні набоїв.

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: У Чернігові ліквідували схему ухилення від мобілізації: організатор вербував жінок з інвалідністю для фіктивних шлюбів

Нещодавно до співробітників кримінальної поліції Чернігівщини надійшла оперативна інформація про те, що місцевий мешканець шукає в мережі Інтернет покупців на зброю та боєприпаси.

Оперативники управління карного розшуку спільно зі слідчими обласної поліції за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури задокументували два факти збуту зловмисником вогнепальної зброї.

Поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» затримали торгівця зброєю у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

В ході санкціонованих обшуків у зловмисника вилучили три пістолети з ознаками переробки, близько сотні набоїв різних калібрів, частини зброї, кейси від стартових пістолетів, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази. Вилучене направлено на експертизу.

Слідство встановило, що зловмисник налагодив канал незаконного обігу зброї, а саме: купував стартові пістолети та кустарним способом переробляв їх на вогнепальну зброю. Після чого підшукував покупців в мережі Інтернет та збував незаконну зброю і боєприпаси до неї шляхом поштових відправлень.

Чоловік затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами). Санкція статті передбачає покарання до 7 років ув’язнення.

Досудове розслідування триває.