Новини

У Чернігові затримали серійного крадія

Featured Video Play Icon

Оперативники Чернігівського відділу поліції викрили місцевого жителя за підозрою у вчиненні серії крадіжок майна громадян з підвальних приміщень, гаражів та дачних будинків. Зловмисника заарештовано, повідомили у секторі комунікації Чернігівської області.

Від середини листопада минулого року до початку січня нинішнього, чернігівська поліція отримала низку заяв громадян про крадіжки їхнього майна.

Невідомий злодій проникав до різних приміщень — підвалів багатоповерхівок у спальних районах, дачного будинку в садівничому товаристві або ж не замкненого як слід гаража у дворі приватної оселі. Здобич крадія щоразу була також різною: від автомагнітоли, велосипедів та професійного електроінструменту — до пари сантехнічних сифонів.

Місце кожного зі злочинів ретельно оглянули слідчо-оперативні групи поліції, вилучивши речові докази, які допоможуть встановити вину зловмисника. У ході подальшої розшукової роботи співробітники кримінальної поліції здобули оперативну інформацію про ймовірну причетність до крадіжок 34-річного чернігівця. У минулому цей чоловік вже відбував покарання за аналогічні злочини.

Правоохоронці затримали підозрюваного. Він зізнався у скоєнні п’яти крадіжок та надав правдиві свідчення. Наразі вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження викраденого майна.

Враховуючи кримінальний досвід підозрюваного, суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Молодика поміщено до слідчого ізолятору.

Слідчі Чернігівського відділу поліції продовжують досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення або сховище). Згідно з нею, зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Також поліцейські перевіряють затриманого на причетність до подібних злочинів, скоєних у Чернігові та його околицях.