Новини

У Чернігові вживатимуть заходи для підвищення безпеки на дорогах

На цьому тижні, згідно з прогнозами погоди, Чернігів очікують опади у вигляді снігу та мокрого снігу, в окремі ночі – досить значні. Про це, а також про підготовку комунального підприємства «АТП-2528» до протистояння негоді доповів його керівник Руслан Волок на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 5 січня. Повідомляє Прес-служба Чернігівської міської ради .

У зв’язку з прогнозованим погіршенням погодних умов, наслідком чого буде збільшення небезпеки на дорогах, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко попросив патрульну поліцію та профільне комунальне підприємство через ЗМІ та всіма іншими доречними способами нагадати автомобілістам міста про необхідність:

  • «Перевзути» автомобіль, виїжджати тільки на «зимовій резині»;
  • Дотримуватися швидкісного режиму;
  • Не паркувати авто на ніч на узбіччях вулиць, щоби прибиральна техніка могла без затримок звільняти дороги від снігу.

Він доручив керівнику «АТП-2528» при навності неправильно припаркованих автомобілів, які заважають у нічному прибиранні міста, взаємодіяти з патрульною поліцією. А також – до кінця січня вивчити і доповісти про досвід інших міст у використанні в таких випадках евакуаторів.  

 Вже багато прикладів невеликих міст (а не тільки Києва, Дніпра, Харкова), де є робота евакуаторів. Я би хотів вивчити більш детально фінансову частину – вартість цих евакуаторів, що це за евакуатори. І особливу увагу звернути на питання: наприклад, завантажуєте машину і при цьому пошкодили її – хто страхує цю роботу? Тобто досвід інших міст, як це реально відбувається, який ефект для комунальних служб від цього і яка фінансова складова, – зазначив міський голова.

Окрім того, на нараді він звернув увагу на актуальність питання боротьби з перевищенням швидкості автомобілів на протяжних вулицях міста (зокрема вул. Шевченка, проспектах Миру і Перемоги, вул. Незалежності та інших). Нагадавши про нещодавню трагічну подію на вулиці Шевченка біля стадіону, коли наступне авто також проїхало по збитому пішоходу й це завершилася для нього летальним наслідком, Владислав Атрошенко доручив посилити роботу на двох напрямках.

По-перше, вжити додаткових заходів для того, щоби привертати увагу водіїв до пішохідних переходів. Зробити це за допомогою сучасних засобів – освітлені пішохідні переходи, можливо, додаткові попереджувальні світлофори над дорогою.

По-друге, поширювати практику будівництва підвищених пішохідних переходів.

– Четверта школа, по Шевченка треба кім 16-ї школи ще дивитися ближче до центру один-два переходи, так само по всіх магістралях. Подивитися проспект Перемоги біля Стрижня, бо зараз там відремонтований стадіон «Юність» і збільшений буде потік перехожих. Проспект Миру – так само, – уточнив міський голова.

Принагідно він запитав Руслана Волока, чи заважають підвищені переходи при прибиранні доріг спеціальною технікою. Згідно з відповіддю останнього, до них призвичаїлися: на техніку ставлять ширшу резину, а краї двірники зачищають вручну.