Новини

У Чернігові викрили групу торговців зброєю та боєприпасами

Злочинну діяльність двох мешканців Чернігова задокументували слідчі слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками обласного управління стратегічних розслідувань та Департаменту військової контррозвідки СБУ. Підозрюваним загрожує до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: ДТП на Чернігівщині: автомобіль зіткнувся з відбійником, постраждала пасажирка

До поліції надійшла оперативна інформація про те, що група чоловіків у Чернігові незаконно зберігають вогнепальну зброю та боєприпаси і намагаються збути їх на території Чернігівської області.

Поліцейські задокументували злочинну діяльність фігурантів, які за попередньою змовою збули бойовий пістолет та набої до нього.

В ході проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання зловмисників поліцейські виявили та вилучили ще один пістолет, предмет, що схожий на гранату, набої та мобільні телефони. Всі речові докази направлені на експертні дослідження.

Поліцейські проводять подальші слідчі заходи для встановлення джерел походження зброї та боєприпасів.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області та першого відділу 8 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ повідомили про підозру 21-річному організатору злочину – за ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 28 та ч.1 статті 263 Кримінального кодексу України (у організації та керівництві незаконного збуту вогнепальної зброї та боєприпасів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб), а також про підозру повідомлено його 46-річному спільнику – за ч.2 ст. 28 та ч.1 статті 263 Кримінального кодексу України (у придбанні, носінні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї та боєприпасів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб).