Новини

У Чернігові відкрили оновлений Пантеон Героїв Сіверського краю

До Дня пам’яті захисників України, який відзначається щорічно 29 серпня, у Чернігівському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відкрили оновлений Пантеон Героїв Сіверського краю. Тепер тут розміщено світлини 194-ох захисників із Чернігівщини, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої країни.

До цього пантеон наповнювали фотографіями лише героїв-воїнів Збройних Сил України. Уперше він був заснований і відкритий у 2016 році. На той час він був першим в Україні та налічував 70 імен загиблих.

Окрім того, фотоекспозицію зробили більш інформативною, додавши інтерактивність. На кожній світлині Героя з’явився QR-код, після сканування якого можна ознайомитися з біографією, побачити посилання на Всеукраїнську Книгу пам’яті загиблих, Укази Президента України про нагородження воїнів та військово-патріотичні публікації в мережі Інтернет.

У територіальному центрі кажуть, що збирали всі матеріали понад пів року. У майбутньому це пам’ятне місце планують використовувати для проведення військово-патріотичних та виховних заходів.

Детальніше про відкриття оновленого Пантеону, дивіться у сюжеті випуску новин та у ФБ на сторінці «Факт-новини».