Новини

У Чернігові шукають можливість підключити світлофори до резервного живлення

У  Чернігові планують підключити до резервного живлення 29 світлофорів і пішохідних переходів для їхньої роботи під час відключень електроенергії.

Про це повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако під час щотижневої наради в муніципалітеті 18 червня.

Читайте також: Ремонт тепломереж: у Чернігові відключать гарячу воду у 26 багатоповерхівках

Відповідне звернення надійшло від управління патрульної поліції в області та КП «Міськсвітло».

За інформацією Олександра Ломако, світлофори та освітлення пішохідних переходів працюватимуть на найбільших перехрестях. Зокрема, на вулиці Шевченка, проспекту Миру, Перемоги, Київський тощо. Тобто на найбільш завантажених ділянках.

– Прорахували, що потрібно 4,6 мільйона гривень для того, щоб встановити систему резервного живлення. Для безпеки руху треба вирішувати це питання зараз і знаходити кошти. Ми розуміємо, що найближчими днями чи навіть місяцями ситуація не покращиться”, — сказав Олександр Ломако.

Питання щодо освітлення пішохідних переходів під час відключення електроенергії ще доопрацюють.

– Ми будемо намагатись підключити по максимуму всі світлофорні об’єкти до двох джерел живлення. І теж саме намагатимемось зробити і з пішохідними переходами. Тобто вуличне освітлення може гаснути, але, щоб пішохідні переходи були освітлені. Там, де не буде технічної можливості підключитися до альтернативного джерела живлення, будемо встановлювати блоки безперебійного живлення”, — повідомив  начальник міського управління ЖКГ Ярослав Куц.