Новини

У Чернігові щепили від COVID-19 понад 50 тисяч містян

Від початку вакцинальної кампанії у Чернігові щеплення проти COVID-19 отримали 50 173 людини. Обидві дози вже отримали 16101 містянин.

Загалом ситуація з захворюваністю на  COVID-19  у місті спокійна, але за минулий тиждень кількість захворілих більша, ніж кількість одужавших. За минулий тиждень захворіло 33 чернігівця, госпіталізовано 12 осіб, одужало – 27 людей. Померлих від наслідків коронавірусної інфекції не має. За словами генерального директора КНП «Чернігівська міська лікарня №2» Владислава Кухаря, завантаженість ліжок потроху зростає.

На цьому тижні у Чернігові працюватимуть тільки 4 центри масової вакцинації – у ТРЦ Голівуд, ЦУМі, ЗОШ №21 та ЗОШ №24. На вихідні до них долучаться ще 2 пункти, розташовані в приміщенні Деснянської райради. В одному з них робитимуть ІІ щеплення вакциною CoronaVaс, у другому щепитимуть Moderna. У центрі масової вакцинації, розташованому в ЦУМі, робитимуть ІІ щеплення вакциною Pfizer. У решті центрах вакцинації колотимуть Moderna.

Окрім цього, вакцинацію в Чернігові проводять мобільні бригади. Вони роблять щеплення від COVID-19 в організованих колективах. У поліклініках міста працюють також кабінети щеплень. Тут роблять щеплення вакциною CoronaVaс.