Новини

У Чернігові поступово зростає кількість хворих на Covid-19

У Чернігові продовжує збільшуватися кількість захворілих та госпіталізованих на Covid-19. За пройдешній тиждень у місті на коронавірусну інфекцію захворіло 40 людей, одужало – 25. Госпіталізовано до  лікарні  20 хворих, і тільки 8 виписали зі стаціонару. На жаль одна людина померла. На сьогодні в стаціонарі лікується 30 чернігівців. Такі дані озвучив Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2» на нараді в муніципалітеті.

За його словами, збільшується й кількість хворих, які потребують кисневу підтримку. Так, за минулий тиждень цей показник становив 53,3%.

На сьогодні у Чернігові триває вакцинальна кампанія. Першу дозу отримали 48 тисяч 381 особа, дві дози і закінчили вакцинацію – 25 тисяч 343 людей. Тобто у місті вакциновано від Covid-19 трохи більше 10 % населення.

Нагадаємо, цього тижня у місті працюватимуть 2 центри масової вакцинації населення – у ТРЦ Голівуд та ЦУМі. На вихідні до них приєднається пункт щеплення в приміщенні колишньої Деснянської райради.

У ТРЦ Голівуд щеплення робитимуть вакциною AstraZeneca. У ЦУМіколотимуть ІІ дозу вакцини Pfizer. У Деснянській райрадіщепитимуть вакциною CoronaVac та AstraZeneca.