Новини

У Чернігові погасили марки, присвячені 10-річчю війни з росією

Захоплення аеропорту “Бельбек” в Криму у 2014 році, воїн у променях сонця на “Азовсталі” у 2022 році, фото з весілля медиків-волонтерів, світлина рук піхотинця в окопах під Бахмутом у 2023-у. Ці знімки стали основою для випуску марок під назвою “І буде весна!”, які сьогодні, 23 лютого, ввела в обіг Укрпошта.   Новий блок марок присвячений 10-річчю війни з росією та до 2-ї річниці повномасштабного вторгнення.

Погашення марок відбулося й у Чернігові, повідомляє ОК «Північ».

Читайте також: Рада схвалила законопроєкт про демобілізацію строковиків

Кожна марка — окрема світлина. Ці знімки побачив увесь світ, вони були високо оцінені міжнародною спільнотою та відзначені нагородами. 

На марці «Захоплення аеропорту «Бельбек». Севастополь, 2014 р.» — пам’ятна фотографія війни, розпочатої рф проти України ще у 2014 р. з окупації Криму, належить Kубі Камінському/PAP. Знімок, на якому зафіксовано епізод захоплення аеропорту «Бельбек» у Севастополі, польському фотографу дивом вдалося приховати від російських загарбників, завдяки чому цю світлину побачив увесь світ.

На марці «Кохання не спинити! Харків, 2022 р.». — знімок Сергія Бобка/AFP увічнює тендітну мить кохання: медики-волонтери весною 2022 р. на весільній фотосесії у дворі зруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові.

На марці «Світло переможе! «Азовсталь». Маріуполь, 2022 р.» — воїн у променях сонця на «Азовсталі», що є легендарним автопортретом, зробленим захисником із позивним «Орест» Дмитром Козацьким у травні 2022 р. під час героїчної оборони Маріупольської «фортеці».

На марці «Руки піхотинця. Бахмут, 2023 р.» — фото піхотинця 28-ї бригади з позивним «Сніжок», яке було знято Максимом Дондюком за кілька сотень метрів від ворожих окопів на околиці Бахмута у березні 2023 р.

Відсьогодні придбати поштовий блок із зображеннями одних з найвідоміших світлин воєнного часу можна у відділеннях пошти по всій країні.