Новини

У Чернігові патрульні зупинили водія мопеду «під кайфом»

Вчора, близько 22-ї години, на вулиці Кільцевій патрульні помітили мопед Viper ZS50, який рухався з порушення правил дорожнього руху. Інспектори подали водію сигнал про зупинку, але той лише пришвидшив рух. Охоронці порядку заблокували транспортний засіб під час переслідування.

Про це повідомляє патрульна поліція.

Читайте також: «Грошова допомога»: шахраї ошукали трьох мешканців Чернігівщини на 77 тисяч гривень

Зʼясувалося, що за кермом перебував 35-річний чоловік. Під час спілкування інспектори помітили у нього ознаки наркотичного сп’яніння. Проте водій категорично відмовився від проходження огляду у встановленому законом порядку.

Під час поверхневої перевірки поліцейські виявили у чоловіка зіп-пакет з порошкоподібною речовиною, схожою на наркотичну. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

Також з’ясувалося, що громадянин раніше вже притягався до адмінвідповідальності за аналогічне правопорушення і позбавлений права керування. Термін позбавлення ще не збіг, проте чоловік не зважає на заборону і продовжує їздити за кермом.

Охоронці порядку склали на кермувальника кілька адмінматеріалів: за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння), ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) та ст. 122-2 (Невиконання водієм вимоги про зупинку транспортного засобу) КУпАП.

Водія відсторонено від керування, транспортний засіб евакуйовано на арештмайданчик. Далі він продовжив спілкування вже зі слідчим.