Новини

У Чернігові на Красній площі урочисто підняли Державний Прапор України

23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. У Чернігові цього дня відбулася урочиста церемонія підняття синьо-жовтого стяга. Захід був проведений за обмеженої кількості присутніх — представників міської та обласної рад, Чернігівської ОВА, священнослужителів, військових, громадськості. 

— Цього року військовий стан, особливо підвищена увага до цих днів, 23-25 серпня, є розпорядження про відміну масових заходів. Але повагу до нашого державного символу ми маємо показувати як представники місцевої та державної влади. Тому ми вирішили без анонсів, без запрошення великої кількості людей, в швидкому режимі, до 10 хвилин, цей захід провести. Це робиться для того, аби продемонструвати нашу повагу, в першу чергу, до воїнів, які зараз під цим прапором боронять нашу державу. Я думаю, ми ще відсвяткуємо на Красній площі нашу Перемогу з усіма необхідними атрибутами і піднімемо ще раз прапор, але всьому свій час, — розповів перед початком заходу секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако. 

Офіційний захід розпочався з хвилини мовчання. Присутні вшанували захисників та захисниць України, мирних жителів, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. 

Під звуки Державного гімну синьо-жовтий стяг урочисто підняли військовослужбовці та військовослужбовиці чернігівського гарнізону.