Новини

У Чернігівському районі зупинили п’яну водійку: вміст алкоголю перевищував норму у 13 разів

Нетверезу водійку автомобіля «Daewoo Lanos» інспектори групи реагування патрульної поліції викрили у суботу ввечері. Увагу поліцейських під час патрулювання Іванівської громади Чернігівського району привернули невпевнені маневри легковика.

Читайте також: На Чернігівщині за добу у ДТП загинули двоє мотоциклістів, ще двоє людей травмовані

Коли ж патрульні зупинили автівку для перевірки, жінка-водій при спілкуванні виявила явні ознаки алкогольного сп’яніння. При цьому, окрім самої водійки, у салоні перебувала неповнолітня дитина.

На місці події, у встановленому законом порядку, поліцейські провели тест стану правопорушниці за допомогою приладу Drager. Апарат показав, що вміст алкоголю в крові жінки сягав 2,55 проміле – майже у 13 разів вище за гранично допустиму межу (0,2 проміле).

Поліцейські відсторонили 38-річну жінку від керування автомобілем та склали відносно неї протокол за фактом керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ч. 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Санкція статті передбачає штраф у сумі 17 000 гривень та позбавлення прав строком на один рік.

Адміністративні матеріали направлено до суду для ухвалення законного рішення.

Загалом упродовж минулого тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.