Новини

Цьогоріч в місті планують встановити 50 сучасних сміттєвих контейнерів

У цьому році в Чернігові планують встановити близько півсотні напівзаглиблених сміттєвих контейнерів. Місце для них обирають комісійно. При цьому враховуються санітарні норми та розташування усіх підземних мереж – водопостачання та каналізації, теплопостачання, електричні та зв’язкові кабелі.

За інформацією Управління ЖКГ міської ради, комісія виїжджає у двори, де визначає місце майбутніх майданчиків з напівзаглибленими контейнерами для твердих побутових відходів. Тільки після погодження території планується решта робіт.

Цього року встановлення нових контейнерів почнеться лише навесні. До того часу проводиться визначення та погодження місць їх розміщення. Днями комісія працювала у дворах вулиць Шевченка і Молодчого.

Нагадаємо, нові сучасні контейнери почали встановлювати у місті з 2019 року. Серед переваг, які мають підземні контейнери в порівнянні з контейнерами старішого зразка – краще забезпечення чистоти на території та зручніша логістика при вивозі сміття. Нові місткості мають більший об’єм, обладнані датчиками наповнення, сміття з них не розлітається околицею. Спеціально обладнані сміттєвози спорожнюють їх від твердих побутових відходів щодня.