Новини

Телефонні шахраї ошукали мешканку Чернігівщини на 27 тисяч гривень

Шахраї масово ошукують мешканців Чернігівщини. Заяви від постраждалих надходять до поліції мало не щодня. Представляючись співробітниками різних установ, банків, Інтернет-магазинів, і навіть співробітниками кіберполіції, шахраї випитують секретні дані банківських карток людей і знимають гроші з рахунків.

Читайте також: Псевдобанкір ошукав мешканця Ніжина на 140 тисяч гривень

Про черговий випадок шахрайства повідомили у поліції області.

Днями до правоохоронців звернулась 59-річна жінка, яка повідомила, що їй зателефонував невідомий і представився працівником популярного інтернет-магазину. Незнайомець розповів жінці, що нібито просто зараз хтось намагається оплатити ноутбук за допомогою її банківської картки.

Через декілька хвилин їй зателефонував інший незнайомець, який представився вже «співробітником кіберполіції», який нібито хоче допомогти «захистити банківські рахунки». Слідуючи вказівкам незнайомця, жінка здійснила декілька операцій в онлайн-застосунку банку. Після чого виявила зникнення 27 тисяч гривень зі свого банківського рахунку.

За цим фактом слідчий поліції відкрив провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки. Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.