Новини

Тарифи на опалення для чернігівців залишать на рівні минулорічних

Тарифи на опалення та гарячу воду для жителів Чернігова не підвищуватимуть. Їх залишать на рівні минулого року. Про це заявив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на пресбрифінгу за підсумками робочого візиту Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова до нашої області. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Владислав Атрошенко зазначив, що провів конструктивну розмову в Офісі Президента України з секретарем РНБО Олексієм Даніловим.

«Розмова була конструктивна, де сторони почули один одного, я задоволений результатом цієї розмови. Сподіваюсь, що сторони дотримаються тих домовленостей, які були досягнуті на користь громадян та міста Чернігова. За результатами цієї зустрічі місто Чернігів більш впевнено пройде опалювальний сезон. Технічно ми розглянемо економічно обґрунтовані тарифи без їх застосування, а застосовувати будемо старі тарифи. Єдине – у нас у місті є теплогенеруюча компанія, яка вперше підключає будинок по вул. Незалежності, 21 до опалення. Ми не можемо залишити людей без тепла, тому ці тарифи ми будемо приймати, на розумному рівні. Зрештою, я наголошую, що опалювальний сезон–2021/2022 пройдемо за старими тарифами. Ми не підемо на будь-яке ускладнення для людей і завжди залишатимемося на їх боці», – підкреслив Владислав Атрошенко.

Олексій Чернишов на зустрічі з журналістами висловив впевненість, що цей опалювальний сезон в Україні пройде впевнено та стабільно. За його словами, умова щодо не підняття тарифів для населення визначена Меморандумом, що був укладений в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Умови цього документа мають виконуватися по всій Україні і Чернігів не є винятком.