Новини

“Силуети на склі” або “Чернігів, який не зберігся”

Чернігів дуже багатий на різноманітні пам’ятки архітектури, але лише дуже мала їх частинка збереглася до нашого часу. Багаторічні археологічні, історичні та архітектурні дослідження показали, що велика частина споруд просто вже втрачена або збереглася з великими перебудовами.

Повідомляє Прес-служба Чернігівської міської ради.

Тож, користуючись досвідом зарубіжних колег, у Чернігові вирішили спробувати реалізувати невеликий проєкт «Силуети на склі, або Чернігів, який не зберігся». Ініціювало і поступово реалізує його Управління культури та туризму Чернігівської міської ради, а саме – відділ туризму і чернігівський ТІЦ.

Реалізації такого проєкту передував цілий рік робіт з відбору та вивчення об’єктів-претендентів, вибір ракурсів і т.п. А зараз вже напрацьовано дев’ять макетів, автором яких є чернігівський історик Олександр Бондар. Цільові бюджетні кошти на такий проєкт у цьому році не закладалися, тож управління активно подає заявки для залучення грантів.

Якщо це вийде, то першою, як пробний варіант, планують встановити таку табличку з силуетом Покровської церкви ХІХ ст. Вона була прибудована в якості теплої церкви до Катерининського храму за проектом 1836 р. замість старої дерев’яної церкви, котра існувала на Третяку з ХVII cт. На нашій першій ілюстрації – комп’ютерна модель того, як це буде виглядати.