Новини

Суд відправив під варту підозрюваного в хабарництві нардепа Гунька

Вищий антикорупційний суд України взяв під варту народного депутата, якого викрили на одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на сторінці у ФБ.

Читайте також: Нардепа з Чернігівщини Анатолія Гунька викрили на хабарі у 85 тисяч доларів

Напередодні правоохоронці викрили нардепа від  Слуги народу Анатолія Гунька на одержанні хабаря за надання державних земель в оренду приватному підприємцю.

Нардепу присудили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою – внесення застави у 30 млн грн.

Підозрюваного взято під варту у залі суду.

До цього прокурор САП наполягав на заставі у сумі понад 50 млн грн.

Як повідомлялося раніше з посиланням на САП, Гунька підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за надання приватному підприємцю в оренду державних земель.

Встановлено, що народний депутат України, будучи головою тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук, використав свої повноваження для надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 га, що належать державному підприємству Академії аграрних наук.

За такі послуги нардеп висловив прохання підприємцю передати йому “винагороду”, що становить $221 тис. Народного депутата та його спільників викрили за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ спільно з СБУ та за сприяння генерального прокурора після отримання ними частини обумовлених коштів, а саме $85 тис.