Новини

Рига передала Чернігову 10 автобусів та гуманітарну допомогу (Фото)

Латвійська Республіка продовжує всебічно підтримувати Україну й безпосередньо Чернігів та його мешканців. Сьогодні, 6 грудня, латвійська делегація завітала до нашого міста щоб передати 10  пасажирських автобусів Solaris Urbino 12, що були у використанні, та іншу гуманітарну допомогу, зібрану латвійцями.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Читайте також: У День ЗСУ оборонцям Чернігова вручили почесні відзнаки

За призначенням автобуси використовуватиме КП «Чернігівське тролейбусне управління», надаючи послуги з громадських перевезень.

У складі делегації Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява, заступник голови Ризької міської ради Едвардс Ратнієкс, депутат Ризької міської ради Ієва Бранте та інші представники. Зустріч із керівництвом міста та області відбувалась на Красній площі.

— Рига була і завжди буде з Україною.  Цього разу ми надаємо десять автобусів. Сподіваємось, що вони допоможуть вам довозити дітей до школи або перевозити жителів Чернігова. Під час тижня патріотів жителі Риги зібрали гуманітарну допомогу, щоб наповнити ці автобуси. Ми дуже раді вам допомогти. Ви дуже теплі люди, і саме тому вас підтримує весь світ. Ми сподіваємось, що ви відбудуєте своє місто дуже скоро, і у вас буде на це можливість, — сказав під час передачі автобусів  заступник голови Ризької міської ради Едвардс Ратнієкс.

В. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако під час свого виступу, перш за все, привітав усіх військовослужбовців із Днем Збройних Сил України та подякував за те, що, завдяки нашим захисникам та захисницям така зустріч є можливою. Адже сьогодні ЗСУ — гарант безпеки не тільки в Україні, а й у всій Європі.