Новини

Доходи за 2022 рік задекларували близько двох тисяч жителів Чернігівщини

Наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року. Cтаном на 1 квітня по Чернігівській області податкові декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік подали 1892 громадянина, які задекларували більше 737,7 млн грн доходів.

Читайте також: Чернігівські рятувальники отримали нове обладнання

Із загальної кількості декларантів 49 % складають особи, які отримали доходи, що підлягають обов’язковому декларуванню. Ці декларанти самостійно визначили до сплати в бюджет понад 4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1 млн грн військового збору.

До бюджету вже сплачено понад 2 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,5 млн грн військового бору.

Крім цього, протягом січня – березня 2023 року податкові декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, у зв’язку з використанням права на податкову знижку, подали 913 громадян Чернігівської області та визначили до повернення з бюджету 3,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Податківці нагадують, що граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи, визначений Податковим кодексом України для громадян, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації – до 1 травня року, наступного за звітним.