Новини

Чернігівські школярі беруть участь у змаганнях зі штучного інтелекту

Сьогодні, 30 квітня, у Києві проходять змагання з використання штучного інтелекту KSE Prompt Design Challenge від KSE AI Future Laboratory і KSE Foundation. У них беруть участь 117 школярів зі всієї України. Про це повідомляє пресслужба KSE Foundation.

Серед учасників і команда  Спеціалізованої школи фізико-математичного профілю № 12 міста Чернігова «Танкісти v 2.0».

Читайте також: Поліція показала наслідки ворожого авіаудару по Семенівській громаді, де загинув чоловік і поранено підлітка

Артем Гриценко, Андрій Іцко, Олександр Варвинець – десятикласники і знайомі зі штучним інтелектом давно. У школі навіть викладали блок уроків по роботі з ШІ!

До змагань чернігівські школярі готувались насичено декілька днів: переглядали навчальні відео, самостійно виконували завдання, практикувались із ChatGPT і брали приклад з фахівців у галузі. «Однак вони розраховують на те, що основні знання отримають саме під час воркшопу», – розповідає нам менторка команди.

Сьогодні ж на учасників змагань чекають 4 категорії, у кожній із яких два завдання: легке і складне. Команда має обрати одне легке та одне складне завдання, кожне з будь-яких категорій.

На суд журі школярі віддадуть файл, який містить написані промпти для вирішення обраних задач. Якщо для вирішення завдання учні генерують програмний код – журі буде оцінювати його ефективність. 

Команди-переможці отримають сертифікати на $1 000, $2 000 і $4 000 для придбання компютерної техніки.