Новини

Стало відомо як працюватиме вуличне освітлення в Чернігові

Від сьогодні, 28 лютого, у Чернігові запрацює вуличне освітлення. На нараді в муніципалітеті затвердили графік увімкнення до 1-го вересня 2023-го року. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Ввечері ліхтарі вмикатимуть одночасно із заходом сонця. Сьогодні, наприклад, це відбудеться о 18:09. Надалі час змінюватиметься, відповідно до того, як збільшуватиметься світловий день. Працюватиме вуличне освітлення до 23:00. 

Читайте також: У Чернігові увімкнуть вуличне освітлення

Вранці зовнішнє освітлення вмикатимуть о 5:00 і працюватиме до сходу сонця. Такий режим триватиме до 20 березня.  З 20 березня до 1 вересня ліхтарі не вмикатимуть. Стосовно розроблення ранкового графіку, то враховувалася думка комунальників, які починають свою роботу о 5:00. Зранку чернігівці йдуть на роботу вже чистим містом.

Також вмикатиметься освітлення і на чернігівських храмах, там, де воно встановлено. 

“З метою економії електроенергії в парках працюватиме 50% ліхтарів.  А з метою безпеки один з мікрорайонів міста освітлюватися не буде. Відповідне рішення прийнято із урахуванням позиції АТ “Чернігівобленерго” та ради оборони області”, — повідомив за результатами наради в.о. міського голови Олександр Ломако.