Новини

Справа Підвербної: нові подробиці щодо судових слухань про відібрання дитини

Нові подробиці щодо розгляду справи найстаршої породіллі України Валентини Підвербної та її доньки Анни-Марії озвучили на виконкомі міської ради 15 червня.

Дивіться також: Найстарша матір України знущалась над донькою: у Чернігові хочуть відібрати дитину

Нагадаємо, наприкінці квітня, після того як Анна-Марія в соцмережах опублікувала допис про те, що її мати нібито хоче довести її до самогубства, дитину помістили у чернігівську лікарню, а виконком прийняв рішення про відібрання Анни-Марії у Валентини Підвербної. Проте  це рішення мали ухвалити у судовому порядку.

За інформацією керівниці Управління (служби) у справах дітей міської ради Олени Зінченко, зараз донька Підвербної перебуває у центрі соціально-психологічної реабілітації у Хмільниці. Тут дівчинка проходить реабілітацію і очікує рішення суду.

Судове засідання за протоколами адмінпорушення: за неналежне виконання батьківських обов’язків та психологічне насильство над дитиною,  відбудеться 21 червня, а засідання щодо рішення про відібрання дитини – 23 червня. Попереднє судове засідання відбулося 13 червня у Новозаводському районному суді міста Чернігова.

Валентина Підвербна дитину відвідує. З дівчинкою працюють психологи, стан її здоров’я задовільний, – повідомила Олена Зінченко.

На оздоровлення поки дитину відправити не можуть, адже у неї немає законного представника.